Freelance SEO Specialist

Eric-Jan Dijks heeft 10+ jaar ervaring als SEO specialist aan bureau- en klantzijde. Van e-commerce sites met 5mio+ url’s to internationale B2B websites. Klanten waarvoor hij gewerkt heeft als freelance SEO specialist zijn bijvoorbeeld KPN.com, Leaseplan.com en Van Lanschot.nl. Als senior interim specialist heeft Eric-Jan veel teams begeleid en opgeleid op het gebied van search engine optimization. Met een sterke technische achtergrond is de vertaling van optimalisaties naar techniek eenvoudig te organiseren. Eric-Jan spreekt beide ‘talen’ en is gewend als business analist tussen verschillende afdelingen te adviseren.

Werkzaamheden Freelance SEO specialist

In theorie bepaalt Google de organische zoekresultaten op basis van 200+ factoren welke grofweg te verdelen zijn in 4 pilaren, namelijk techniek, content, populariteit en UX. 

Technische SEO 
De fundering van een website wordt gelegd aan de hand van technische optimalisaties. Denk hierbij aan website snelheid (i.v.m. Google Core Web Vitals), crawlbaarheid en indexeerbaarheid. Grote websites met 100K+ url’s zullen extreem goed moeten kijken naar het technisch fundament. Als Freelance SEO consultant adviseert Eric-Jan bedrijven voor een optimaal technisch fundament. 

Content Marketing en SEO
Zonder fatsoenlijke content zullen bezoekers geen producten kopen of diensten afnemen. Op basis van de verschillende fases van de customer journey zijn vrijwel alle zoekintenties af te dekken op een website. Gedegen onderzoek zal ervoor zorgen dat alle facetten geoptimaliseerd worden om zoveel mogelijk organische zichtbaarheid te creëren.  Als Freelance SEO consultant adviseert Eric-Jan bedrijven op het gebied van content marketing.  

Populariteit
Alhoewel het woord ‘linkbuilden’ steeds minder populair is, blijft de populariteit van een website belangrijk. Door externe links van relevante én sterke sites te vergaren zal een website meer waarde krijgen. Als Freelance SEO consultant adviseert Eric-Jan bedrijven qua populariteit. Speerpunt is hierbij een gedegen, duurzame strategie.

UX
Stel dat eindelijk de eerste positie in Google behaalt wordt, YES! Maar nu blijkt dat consumenten niet kunnen vinden wat ze zoeken en daarom de website verlaten. Het is van cruciaal belang dat UX goed g
eïntegreerd wordt binnen een website. Als Freelance SEO specialist adviseert Eric-Jan bedrijven qua UX. 

Training, begeleiding
Met vele jaren ervaring als teamlead kan Eric-Jan als geen ander zijn kennis overdragen op medewerkers binnen jouw organisatie! 

 

Schuiven naar boven