Amazon & Bol.com Marketplace Training

Amazon en Bol.com Training

Amazon en Bol training

Ben jij op zoek naar een ervaren trainer die jou (en je team) de fijne kneepjes van marketplaces leert? Eric-Jan Dijks heeft 4+ jaar ervaring op marketplaces zoals Amazon en Bol.com. Naast enkele jaren zelf actief te zijn als verkoper van white label producten helpt hij als freelance marketplace specialist diverse internationale bedrijven en agencies op het gebied van Amazon en Bol.com.  

 

Inhoud Training

De basis training wordt gegeven in een sessie van 4 uur (1 dagdeel) en zal verschillende facetten van marketplaces behandelen (gevorderde training is altijd maatwerk), waaronder:

Business Strategie

Mede door Covid-19 is het aantal sellers op marketplaces enorm gestegen. Hierdoor zijn prijzen onder druk komen te staan en is de concurrentie sterk toegenomen. Desondanks kun je nog steeds veel omzet behalen via marketplaces, mits je de juiste producten voert. In dit gedeelte zal middels een pricing model getoond worden hoe je zelf kan berekenen welke producten interessant zijn op basis van marges, logistieke kosten, marketing en fees. Uiteraard wordt hierbij ook gekeken de reeds aanwezige concurrentie. Een niet te vergeten onderwerp is de merkregistratie die voorkomt dat partijen je listings hijacken. Voor startende sellers wordt ook het sourcen van producten in bijv. China besproken.

Marketplaces configuratie

Op het moment dat je hebt bepaald welke producten interessant zijn voor marketplaces, dan is het tijd om te bepalen welke marketplaces je gaat aansluiten. Uiteraard is het handig om direct te kijken of een zogenaamde feed management tool handig is. Daarnaast dient er gekeken te worden naar de logistiek: ga je dit zelf organiseren of gebruik je LvB/FBA? Dit heeft ook consequenties voor bijv. een buitenlands btw nummer in het buitenland (Brexit en FBA).

Marketplaces optimalisatie

Yes, je bent online! Nu is het tijd om te gaan verkopen. Hoe zorg je voor de eerste verkopen? De eerste reviews? En uiteraard alle betaalde mogelijkheden om te adverteren op Bol.com en Amazon! Kortom, hoe ga je accelereren!

Referenties

Kosten

De kosten voor deze training zijn €495,- excl. BTW per persoon. 

Hoeveel personen zullen de training bijwonen?
Geef eventueel direct een voorkeursdatum op
Schuiven naar boven